Z

Vägassistansförsäkring

En vägassistansförsäkring är bra att ha för dig som kör bil mycket, eller som planerar en bilsemester, och inte vill riskera att behöva avbryta resan om något oväntat skulle inträffa.

Teckna en bra vägassistansförsäkring

Har du funderat på att teckna en vägassistansförsäkring? För dig som reser mycket med bil, eller som planerar att utföra en längre resa, till exempel en vid bilsemester, är det särskilt lämpligt, så att du slipper bli stående mitt ute i ingenstans om du skulle råka ut för ett driftstopp. Titta efter vad det finns för olika alternativ att välja på och hur väl de passar in på dina behov - vissa bra vägassistansförsäkringar täcker till exempel in även resor i övriga europeiska länder.

Med Assistansbolagets vägassistansförsäkring (som är en av de mest fördelaktiga på marknaden) får du ett helhetskoncept som inkluderar allt du behöver om olyckan är framme. Med 0 kronor i självrisk erbjuder de en vägassistansförsäkring som erbjuder hjälp med boende på hotell, att hämta ut en hyrbil, transport med buss, tåg eller flyg, bärgning och hämtning efter att bilen har lagats, samt reparation direkt där du befinner dig. Helt enkelt det du förväntar dig av bra vägassistans.

Vad är vägassistans?

Vägassistans är hjälp som du får i samband med ett oväntat driftstopp - till exempel om du under resans gång får problem med bilens motor och tvingas stanna. Hjälpen kan till exempel innebära att du får enklare reparationer utförda på plats eller att du får bilen bärgad till närmsta verkstad.

Enligt Trafikverket uppgår den samhällsekonomiska kostnaden för ett stillastående fordon i trafiken till 5 000 kronor per minut. Ditt stillastående kan snabbt bli en kostsam historia även för samhället. Därför är det viktigt att du snabbt får hjälp med vägassistans när olyckan är framme.

När behövs vägassistansförsäkring?

Vägassistansförsäkring behövs för att du, utan att lägga ner stora summor för bärgning, reparation och dylikt, ska kunna fortsätta din resa när du är med om ett driftstopp. Istället betalar du en mindre summa, ofta månatligen, för att alltid ha tillgång till hjälpen när en olycka eller ett haveri inträffar.

Vad ingår i vägassistansförsäkring?

I en vägassistansförsäkring ingår följande, med viss variation beroende på försäkring:

  • Starthjälp och enklare reparationer
  • Bärgning till närmaste verkstad
  • Hjälp med bokning av hyrbil och liknande när du inte kan fortsätta i din bil
  • Hjälp vid problem med nyckel, när du får slut på bensin, när du har hamnat i diket, när du har krockat, med mera.
  • Hjälp om bilen blir stulen, vandaliserad eller skadad

Vad kostar en vägassistansförsäkring?

En vägassistansförsäkring kostar mellan cirka 30 och 200 kronor i månaden, beroende på vilket företag och vilken försäkring du tecknar. Olika försäkringsbolag erbjuder olika vägassistans för olika situationer, vilket gör att spannet är brett – ta därför reda på vilka försäkringar som innehåller det som du behöver.